2013. július 13., szombat

Sajtóbejegyzés - USA (2013.07.12)

Bár a nap elején még nem úgy tűnt, a Dow Jones IA és az S&P 500 index is újabb csúcsokon zárt.



A Dow Jones ipari átlagmutatója hajszálnyival, 3 ponttal 15 464 pontig emelkedett; az S&P 500 index 3 tized százalékkal 1680, a Nasdaq pedig több mint fél százalékkal kereken 3600 pontig erősített. Az árupiacon a WTI nyersolaj 1 százaléknál nagyobb drágulással 106 dollár fölé került, az arany irányadó jegyzése pedig közel fél százalékkal 1284 dollárig kúszott föl.

A vártnál kedvezőtlenebb termelői árindex és fogyasztói hangulati mutató megjelenése után még bizonytalankodtak a mutatók. A JP Morgan és a Wells Fargo pozitív gyorsjelentése azonban segíthetett eloszlatni az aggályokat, amelyen az Európából, konkrétan Franciaországból és Portugáliából érkező, leminősítést, illetve politikai bizonytalanságot jelentő rossz hírek sem változtattak sokat.


A JP Morgan így is halvány mínuszban fejezte be a napot, ami azonban meg sem közelítette például a UPS 5 százaléknál nagyobb, a romló kilátások motiválta esését. Főnixmadárra emlékeztetett a Boeing, amennyiben a londoni Heathrow repülőtéren egyelőre ismeretlen okokból lángba borult egy 787 Dreamliner. Föltámadás helyett azonban jókora esés következett az árfolyamban.
(Forrás: Napi.hu)


Tőzsde Oktatás-> KLIKK