2013. július 28., vasárnap

Sajtóbejegyzés - 2013.07.28



  Nyugodt kereskedés jellemezte az amerikai tőzsdéket a hét utolsó kereskedési napján. A gyorsjelentési szezon legmozgalmasabb időszakának lassan vége, és igazán fontos makroadatok sem láttak ma napvilágot.



  A kezdeti mínuszokat teljesen ledolgozták zárásra az amerikai indexek és a napot végül mérsékelt emelkedésekkel fejezték be: a Dow 3 ponttal került feljebb, a Nasdaq 0,2 százalékot, az S&P pedig 0,1 százalékot erősödött.

  Mindössze egyetlen makroadat látott ma napvilágot. A júliusi előzetes eredményeknél jobban javult a fogyasztói hangulat az USA-ban - derült ki a Michigani Egyetem felmérésének végleges adatközléséből. A fogyasztói hangulatindex értéke 85,1 pontra emelkedett, ami nemcsak az előzetes eredményeket (83,9), de a konszenzust (84) is felülmúlta. Ráadásul az index az utóbbi időkben is kedvező trendet mutat az ingadozások ellenére, ami a fogyasztás fellendülését jelezheti előre.

  Amerikában ma a Facebook legnagyobb partnerének számító Zynga került ma a befektetők fókuszába. Hatalmas zuhanással indították a kereskedést a Zynga részvényei a cég tegnap este közzétett gyorsjelentése után. A papírok 16 százalékot veszítettek az értékükből. A közösségépítő játékairól ismert cég az elemzői konszenzusnál valamivel jobb számokat közölt, viszont a menedzsment-várakozások nagy csalódást okoztak a befektetőknek. A folyó negyedévre 175 és 200 millió dollár közötti bevételt vár a vezetőség, míg a konszenzus alapján az elemzők 214 millió dolláros bevételre számítanak. Az egy részvényre jutó eredmény szintjén 5 és 9 cent közötti veszteséget jósol a menedzsment, míg az elemzői várakozás 2 centes veszteség.