2013. július 24., szerda

EURUSD - 2013.07.24

  A mai nap kereskedése a reggeli hírek miatt pozitívan indult, a kurzus emelkedését csupán az 1,32500-as szint tudta megállítani. Az adatok kedvezőnek bizonyultak mind az euróra, mind a dollárra, ez jól kivehető a mai grafikon mozgásából is. A charton bejelöltem a mai két általam legfontosabbnak vélt fundamentum idejét. Az „1.” számmal jelölt vonal az euróra vonatkozó hír volt, a „2.” számmal jelölt a dollárra. 


  A chart véleményem szerint még mindig szintek közé ragadva mozog, amiket csupán egy szignifikánsabb hír által tud áttörni. 
  A kereskedés szempontját elemezve érdemes "bikásan" gondolkozni, mivel magasabb idősíkon megfigyelhető egy felfelé menő trend. Az emelkedő trendnek a végét nehéz megmondani, de itt is segítségül hívhatjuk a kerek számokat, valamint az árfolyam relatív "magasságát". Erre a kérdésre a válasz attól is függ, hogy még az emelkedő trendbe szeretnénk becsatlakozni, vagy megvárni az emelkedés csúcsát és onnan egy short pozíciót nyitni.
*   *   *   *   *
Gazdasági események
EURUSD - 2013.07.24
AktuálisElőző
EURBeszerzési Menedzser Index (Gyártás Francia)49,848,4
EURBeszerzési Menedzser Index (Szolgáltatás Francia)48,347,2
EURBeszerzési Menedzser Index (Gyártás Német)50,348,6
EURBeszerzési Menedzser Index (Szolgáltatás Német)52,550,4
EURBeszerzési Menedzser Index (Gyártás Eu)50,148,8
EURBeszerzési Menedzser Index (Szolgáltatás Eu)49,648,3
USDBeszerzési Menedzser Index (Gyártás)53,251,9
USDÚj Otthon Eladások497e459e
USDOlaj készletek (M)-2,8-6,9
*   *   *   *   *

  Fontos hírek a ma megjelentek, mivel a Beszerzési Menedzser Index (BMI) által kaphatunk képet a gazdaság "egészségességéről". Alapvetően akkor mondható jónak a fundamentum értéke, ha 50 felett van. De ez önmagában nem jelentené azt, hogy az adott ország devizája automatikusan erősödni fog, komplexen kell vizsgálni ezt a kérdést. Az 50 a 48-hoz képest egy kedvező adat, de a 54-hez képest visszaesés. Ezek mellett értékelnünk kell az adott régió (EUR) vagy ország monetáris kilátásait, terveit és az eddig megvalósult fejlesztési törekvéseket (vagy rossz döntések általi visszaesést). 

  Az EURUSD-pár napi grafikonja látható. Az árfolyamot még a kerek számok szintjei sem fogják meg, csupán megtorpan azokon. Az 1,33000-as szint környékén érdemes mérlegelni, hogy fordul-e a trend. Túlmenően van még egy jelentős összetevő a fundamentumok. A hírek nagyon fontos részét képzik az elemzési metodikának, mivel egy erős ellenállási szinten is képesek átvinni az árfolyamot. 

Tőzsde Oktatás-> KLIKK