2013. június 28., péntek

2013.06.28 - EURUSD

  Elérkeztünk ennek a hétnek az utolsó kereskedési napjára, mivel a tőzsde hétvégére bezár. A jó hír az, hogy kaptunk egy beszállási pontot, amit az előző napi bejegyzésemben részletesebben jellemeztem. A pozíciót megnyitottam, most az a nagy kérdés, hogy mi legyen a továbbiakban, itt a hétvége, most sajnos nincsen arra lehetőség, hogy figyeljem az árfolyam alakulását akár egész éjszaka, így nem is tudnék reagálni a nem kívánt eseményekre.

*   *   *   *   *
A pozícióval kapcsolatos fontos kérdések
  - Miként menedzselem? 
  - Milyen gazdasági események várhatók a következő héten? 
  - Bent hagyom-e hétvégére?
*   *   *   *   *
  Nagyon fontos, hogy számításba vegyem azt, hogy milyen hírek és bejelentések várhatóak a jövő hét elején, még fontosabb hétfőn. Mivel nem tudok hozzá nyúlni a pozícióhoz a hétvége folyamán és még a spred-et is széthúzzák fontos gondoskodni arról, hogy ne stoppolódjon ki a pozícióm ezen dolgok hatására.
  De mindenek előtt át kell gondoljam, hogy bent hagyjam vagy a nap végén bezárjam a pozícióm és várjak egy újabb beszállóra.
  A mai nap gazdasági eseményeinek nagy része már kijött, a várakozásokat (előrejelzéseket) kissé felül is múlták, ami jó az eurónak. A nap hátralevő részében még várhatóak az USD-re adatok, meglátjuk milyenek lesznek, kell-e reagálnom rájuk.
*   *   *   *   *
Gazdasági események
Aktuális  Előrejelzés Előző
EUR Havi Német kiskereskedelmi eladások 0,8% 0,4% -0,1%
EUR Havi Francia fogyasztói kiadások 0,5% 0,0% -0,5%
USD Beszerzési Menedzser Index (MPI) "Chicago" 51,6 55,5 58,7
USD Felülvizsgált fogyasztói hangulat 84,1 83,1 82,7
*   *   *   *   *        
  Nagyon fontos, hogy megvizsgáljam, hogy az árfolyam a mai napon felül tudja-e szárnyalni az 1,3100-as szintet, ha igen, akkor jó eséllyel egy támaszként fog szerepelni a továbbiakban. Ez a kérdés is hozzá tesz, majd a nap végén meghozandó döntésemhez, hogy hagyjam-e a pozíciót a hétvégére?

*   *   *   *   *
  Minden adatnak a birtokában vagyok, volt egy FOMC tag (Jeremy C. Stein) által intézett beszéd, melynek hatására (várhatóan) esett a devizapár értéke. Mivel a terítéken levő téma az USA-ban a kötvényvásárlás beszüntetése, így gondoltam, hogy Stein arról fog beszélni. Valószínűsítettem, hogy nem fogja azt mondani, hogy Bernanke ezzel kapcsolatos terve nagyon rossz a gazdaságnak, így várható volt a dollár erősödése a beszéde miatt. A pozíciót ezek miatt bezártam 1,3100-nél, amit jól tettem, mert jelen pillanatban 1,3000 körül mozog a kurzus.

Tőzsde Oktatás-> KLIKK