2013. június 26., szerda

2013.06.26 - EURUSD

  A mai napon kitartott még a múlt héten elindult eső trend a vizsgált devizapáron. Az esést továbbá elősegítette az ECB-elnökének beszéde is, aki többek között a további euro-alapkamat csökkentéséről beszélt. A piac spekulánsai az elvárásoknak megfelelően reagáltak a ma reggeli beszédre. 
  Az EURUSD H1-es grafikonja látható itt fennt. A mai árfolyam iránya bele illik az elmúlt napok irányába, két ellenállást is tesztelt az árfolyam, de végül letörte azokat. 
  Holnap érdekes adatok jönnek ki, amikre érdemes odafigyelni, mivel egy 70-100 PI-es korrekciót is elkaphatunk. Ezt arra alapozom, hogy az esés nagyon intenzív és az előzőek alapján ezt a korrekciós mozgást láthatjuk. Az alábbiakban a H4-es chart látható.

  Az USA politikája, miszerint az olcsó likviditást csökkenteni, majd kivezetni tervezi a piacról és az EUR-val kapcsolatos hírek, nyilatkozatok igencsak a pár kurzusának csökkenését indokolják. Összefoglalóan azt a monetáris politikát, amit az USA beszüntetni tervez, hasonló irányt tervez monetáris politikája céljaként bevezetni az Eu. A beszüntetés hatására a dollár erősödik, a hír hallatán az euro csökken. 
  Amennyiben a makroadatok mind a két régió esetében az eddigiekhez hasonlóan alakulnak a további EURUSD bearish iránya megalapozott. Ha tovább menően boncolgatjuk ezt a témát, akkor azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a kurzus árfolyamában benne van egy emelkedés, mivel relatív alacsonyan jár az árfolyam (az EUR - kamatvágás híre miatt). Mivel, ha kamatot vág az ECB, akkor törvényszerűen esni fog az árfolyam és előtte valószínű, hogy kicsit felhúzzák az árfolyamot, hogy legyen honnan leesni.
  Másik esetben beharangozzák, hogy mikor várható a kamatvágás, ezt a hírt a piac addigra beárazza, így nem lesz jelentős mozgás.

Tőzsde Oktatás-> KLIKK