2013. június 24., hétfő

2013.06.24 - EURUSD


  A mai napon kismértékű mozgás volt az EURUSD páron, ezt a gyenge hétfői kezdést annak tulajdonítom, hogy nem volt ma jelentős hír, ami megmozgathatta volna az árfolyamot. 
  Ha tovább boncolgatom ezt a témát, akkor azt a következtetést vonhatom le, hogy az elkövetkező időszak a Fed elnökének a múlt heti beszéde miatti esés utáni kivárás, vihar utáni csend. A múlt heti esés oka, hogy Bernanke beszédében (http://bcove.me/ab133b2t)(06.19-én) a kötvény vásárlások (olcsó likviditás) mérsékléséről, hosszabb távon beszüntetéséről beszélt. Ennek a hosszútávú tervnek a hatására a pár közel 350 PIP-et esett, és az intenzív esés 06.24-ig kitartott.
  Technikai elemzés alapján 1.3080 és 1.3055 közötti szint egy erősnek mondható ellenállás, amelyről a visszapattanás igencsak szemléletes. Egy ekkora esés után a 40-50 PIP-es emelkedés még nem mondható trendfordítónak, de az elkövetkezendő napokban várhatunk olyan fundamentumokat, amelyek, ha Bernanke várakozásainak ellent mondanak, akkor az árfolyam vissza erősödhet.

  A héten érdemes figyelni az USA- új lakás eladásait, amit kedden publikálnak 16.00-kor (Magyar idő szerint), ha ez az adat a várakozásokat jócskán alul múlná, azt a piac dollár gyengítőként értelmezné. A másik adat, ami jelentős változást okozhat csütörtökön 14.30-kor fog kijönni, ez egy munkanélküliségi adat, amely csökkenése lehet jótékony hatással a devizára, ellenkező esetben Bernanke várakozásainak nem tesz eleget ez a fontos mutató, ami LONG-irányba támogatná meg a vizsgált devizapár kurzusát.

Tőzsde Oktatás-> KLIKK