2013. június 27., csütörtök

2013.06.27 - EURUSD

  A mai kereskedés során kijött a várt foglalkoztatási adat, a várakozásoknak megfelelő volt a mértéke, ennek hatására az árfolyam nem mozgott jelentőset.

  Az 1,300-as szint tartotta magát, így egy dupla alj alakult ki, ami technikai szempontból egy longos szignál. A kérdés az, hogy a sok shortot zárták-e a kereskedők, vagy az ECB elnöke által említett kamatcsökkentés hatására az ECB nem hagyta az árfolyamot tovább csökkenni. A dupla alj technikai szempontból igencsak releváns, ez az alakzat h1-s charton a legszemléletesebb. Az alábbiakban a H1-es chart látható.
  A bekarikázott részek mutatják a visszapattanást. A pénteken megjelenő adatok még változtathatnak a kurzus emelkedésén, de nem igazán erősek. 

  Összefoglalva: több jel esik egybe, melyek arról tájékoztatnak, hogy ez a szignál erősnek ítélhető: 
    - Az árfolyam visszapattant (2X tesztelte) az 1.300-as erős szintről. Ez a szint a kerek számok pszichológiai hatása miatt is erősnek mondható.
    - Az ECB elnöke kamatvágást fontolgat és olcsó likviditást készül adni a piacnak. (Ez azért érdekes, mert az árfolyam relatív alacsonyan van. Érdeke az ECB-nek is, hogy feljebb menjen, mivel ha kamatot vágnak az árfolyam esni fog.)
    - Az USA jegybankjának (FED) az elnöke, Bernanke azt nyilatkozta, hogy amennyiben a gazdaság az elvárásoknak megfelelően fog teljesíteni, a mostani gazdaságélénkítő monetáris politikájukat év végéig a felére, következő évig (2014) pedig megszüntetik.
    - Azt lehet olvasni amerikai lapokban, hírportálakon, hogy a dollárt túlárazták, így egy kb. 100-150 PIP-es gyengülés lehet az árfolyamában.

Tőzsde Oktatás-> KLIKK