2013. június 25., kedd

2013.06.25 - EURUSD

  A ma reggeli kereskedésben folytatódott a kivárás szakasza, nem volt jelentős volatilitása az árfolyamnak. Az előbbi bejegyzésben említett új lakás-eladások adat is pozitívnak minősült, ezáltal a FED elnökének várakozásait, támasztja alá. Ez az adat mondhatni egy csepp a tengerben, de mindenképpen pozitív, hogy a bejelentésre a piac okosan és következetesen reagált. A hír, miszerint a FED által nyújtott olcsó likviditást mérsékelni, majd beszüntetni tervezik (ha a makro-gazdasági adatok is ezt a lépést támasztják alá az elkövetkező időben) tovább erősödik. A piacnak ez a mai adat is egy visszaigazolást adott, hogy a Bernanke-beszédet követő beárazódást a gazdasági teljesítmény is alátámasztja.
  Ha viszont megvizsgáljuk az  USA-ban a mai napon megjelent fontosabb híreket, akkor azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a lakás-eladásokon kívüli adatok is pozitívnak mondhatóak.
*   *   *   *   *

  •  Tartós használati cikkek rendelésállomány (USD)   -   0,7%
  •  Fogyasztói árindex                                                       -   81,4 (előző: 74,3)
  •  Új lakás-eladások                                                        -   476e (előző: 466e)
*   *   *   *   *
  Mindazonáltal az USA-t erősítő tényeken kívül volt ma egy másik hatás is az EUR-felől. Az európai központi bank (ECB) elnöke, Draghi beszédében arról  beszélt, hogy az európai monetáris unió nem olyan rugalmas, mint Németország; és a gazdaság fejlődéséhez jól átgondolt monetáris politikát kell folytatni. A bankszektor a monetáris politikának a közvetítője, rajtuk keresztül jut el a monetáris politika hatása a cégekhez és az emberekhez. Ezek tükrében szükséges, hogy jól együtt tudjanak működni a bankokkal, hogy minél sikeresebb lehessen a monetáris politika. 

    Most nézzük meg, hogy a fent említettek, hogyan befolyásolták az EURUSD kuzrusát. 
  A hétfői nyitás óta volt egy kis emelkedés, de a nyitási árfolyam közelébe 2-3 óra leforgása alatt visszaküldték a mai napon kijött adatok és az ECB elnökének beszéde az árfolyamot. 
  Az értékelésem úgy szól, hogy az USD-re kijött kedvező adatok hatására erős maradt a dollár, megindult egy természetes korrekciós emelkedés, de Mario Draghi beszéde alapot adott a további short-ok megkötésére. Az 1.3060-nál húzódó ellenállás még megfogta az árfolyam esését, így kb. 80 PIP-es esésnél megállt az árfolyam.

Tőzsde Oktatás-> KLIKK