2014. szeptember 18., csütörtök

Heti teljesült trade ötletek áttekintése

Ebben a cikkben áttekintem, hogy az előző bejegyzésben szereplő részvények közül melyeket volt érdemes megvenni.

Az alábbiakban felsorolt részvényeket ajánlottam kitörési stratégiával vételre:
ALL  -  62,1 felett
AMGN  - 140,00 felett
APH  - 105,00 felett
BLL  -  66.5 felett
BRCM  - 41,15 felett
FL  - 58 felett
FII - 31 felett
HIG  -  37,5 felett
ITW  -  89,5 felett
LMT  -  177,2 felett
NKE  -  82,8 felett
TDG  -  190,4 felett

*****     *****     *****     *****     *****
Kitört az ALL

Az "ALL" a mai napon kitört az augusztus 14-e óta tartó oldalazásából, a vételi jelzés a 62,1 dolláros árszint felett aktiválódott. Célárként a 56,0 dolláros árszintet határoztam meg, melyhez a 60,6-os szintre tett stop megfelelőnek tűnik. Az alábbiakban látható az ALL grafikonja, a kék négyzet a célár szintjét jelöli.


*****     *****     *****     *****     *****

Kitört az AMGN

Az "AMGN" kitört tegnap az augusztus 26-a óta tartó oldalazásából, az "AMGN" kereskedése a piros tartományban zajlott eddig a mai napon (2014.09.18 18:20). A stop meghatározásához segítségül hívtam a sáv közepét, így a stop a 138,35 dolláros árszintre kerülhetett. A célárat a 145,0 dolláros árszinten határoztam meg (az alábbi grafikonon kék négyzettel jelöltem a TP szintjét). 


*****     *****     *****     *****     *****


Kitört az BRCM

A "BRCM" árfolyama a mai nap kereskedése során szárnyalt a 41,15-ös árszint fölé, melyet az ajánlás kapcsán határoztam meg. A stop meghatározásához a - "AMGN"-hez hasonlóan - range közepének SL meghatározási szabályát hívtam segítségül, melynek értéke a 40,60 dolláros árszint.


*****     *****     *****     *****     *****


Kitört az FII

Kitört a mai kereskedés során az "FII". Amint azt terveztem a 31 dolláros árszint felett volt érdemes megvenni a papírt, a 30 dolláros árszint alá tett stoppal. Ez esetben nem határoztam meg célárat, azt majd a későbbiekben történő események alapján fogom megítélni.


*****     *****     *****     *****     *****


Kitört a HIG

A "HIG"-t a 37,5 dolláros árszint felett ajánlottam vételre, a stoppot a 36,8 dolláros árszintre tettem. A kitörés már tegnap teljesült és ma tovább szárnyalt az árfolyam. Célárat nem határoztam meg, mert a kitörést megelőző lábat túl hosszúnak tartottam, így a továbbiakban a pozi menedzselésével keresek kiszállót. Az alábbi grafikonon a HIG napos chartja látható. 


*****     *****     *****     *****     *****


Kitört az LMT

Az "LMT" kitört a tegnapi kereskedés során. A részvényt a 177,2-es árszint felett javasoltam vételre, a stoppot a 173,3 dolláros árszinten helyeztem el. A célárat klasszikus módszerrel határoztam meg, rámértem a zászló "szárát" a range támasz szintjére, így a célár: 186,5-ös árszinten van.


*****     *****     *****     *****     *****


Remélem tippjeimmel jó ötleteket adtam minden olvasómnak, de azt fontosnak tartom megjegyezni, hogy a tőzsde egy rendkívül kockázatos befektetési forma, így az esetleges veszteségekért felelősséget nem vállalok.

Elemző: Süvegh Balázs
Írj nekem: balazs.suvegh@gmail.com