2014. április 19., szombat

Heti index - S&P500

Index áttekintő
Index
Napi trend
Heti trend
SPX
RANGE
UP
Napi

Az S&P500 index napi chartja lárható a fenti képen. Egy range-et láthatunk, melyből megpróbált kitörni április 11-én az árfolyam. Az oldalazásból ténylegesen ki is lépett , amikor az 1840-es támaszt letörte, a csökkenést csupán az 1815-ös árszint fogta meg. A fordulós gyertyaalakzat, melyet az előbb említett szinten képzett az index egy gyenge jelzés az irányváltásra (pirossal bekarikázott rész; nem a legszebb: "inside bar"). 

Az árfolyam a hosszú hétvége előtt a sáv közepéig (sáv: 1840 - 1880) emelkedett, ahol eladták, így megtorpant az erősödés. Az egyedi részvények szempontjából abban az esetben keresnék LONG-okat, ha a következő gyertya 1875 felett tudna zárni, mellyel egy új csúcsot is képezne. Ha képes volna új csúcsra menni a kurzus, akkor elképzelhető, hogy az árfolyam célba venné a sáv felső ellenállási szintjét, mellyel akár 1885-ös árszint körüli új csúcsot építhetne, vagy kimehetne NEW ALL TIME HIGH-ra. 


Ha ezen forgatókönyv megvalósulása irányába menne el a piac, akkor nagy eséllyel működnének a LONG-kitörések az egyedi részvényekben.
Heti

A heti charton egy növekvő (UP) trendet láthatunk, melyben egy új völgy alakult ki (a fent említett 1815-ös szintnél). Ha 1898 felett zár az árfolyam, akkor megerősíti az emelkedő trendet és nagyobb eséllyel működhetnek a LONG-kitörések, mindezzel egyidejűleg új történelmi csúcsot döntene az index.


Mindent összevetve LONG belépőket keresek a részvényekben, a szektorindexek vizsgálata után tudom meghatározni azt, hogy milyen szektor részvényei lesznek érdekesek számomra.